Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.09.2013 11:53 - Ченгета, ДСБ-та, трактори и реформи
Автор: kerkenez Категория: Политика   
Прочетен: 1483 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 20.09.2013 13:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Вчера един костомолец в „Дневник“ гордо заяви, че ДСБ била единствената партия в България, в която нямало бивши ченгета. Тутакси се зачудих, ако туй наистина е вярно, като какъв се представя зам. председателят на партията, о.з. ген. Атанас Атанасов ? Като бивш монах от ордена на Кармелите или като бивш доброволец в Уганда? Нейсе, въпреки претенциите си да се числят към интелигенцията, симпатизантите на др. Костов не са сред най-интелигентните. Поради което повтарят като мантри спуснатите от партийното ръководство директиви, а мисленето го оставят за вожда.

Амбициран от категоричното заявление на споменатия партиен другар, реших да си припомня биографията на ген. Атанасов. Понеже многократно съм чел биографиите както на ген. Борисов, така и на зам. председателя на ГЕРБ – г-н Цветан Цветанов, очаквах и биографията на ген. Атанасов в Уикипедия или поне тази на официалния сайт на ДСБ  да ме запознае в детайли с житието и битието на втория по ранг в най-дясната, най-елитната и изобщо, най-..., най-... партия.

Уви, нищо подобно не намерих и в двата източника. След паметното раждане на малкия Наско в лето Господне 1959-то, та чак до 1999 година – за цели 40 лета от житейския път на тойзи страж на правдата и демокрацията у нашенско, аналите мълчат странно и загадъчно. Ами сега? Къде е учил Наско, какво е работил цели 40 години, къде го е намерил др. Костов през далечната 1997-ма, та да го курдиса начело на НСС – пълна и целокупна загадка.

Спомних си, че към края на юни, в предаването „На светло“ с Люба Кулезич (тук – запис само на този разговор в YouTube) г-н генерала биде облян от горещи вълни, провокиран от разкритията на водещата. Оказа се, че през 2006 г. в бюрото му в частния им офис, съпругата на генерала открива 4 картона на агенти на ДС. Шокирана, тя поканва Люба Кулезич в качеството и на журналист и свидетел, и и предава картоните. Люба ги връща на службите и след проверка се установява, че картоните са били заменени с фалшиви.

И един последен щрих в образа на новия зам. председател на ДСБ – знаковата фигура от подземния свят - Алексей Петров–трактора, е назначение именно на Атанасов. В интервю за „Днес+“ през април 2010 г-н генерала безусловно изчиства името си с категоричното: „Назначението на Алексей Петров не е нещо, с което се гордея“. То пък оставаше и да се гордее. На финала на същата статия можем да прочетем също, че "Нашата партия винаги е стояла на прицела на бившите репресивни служби”. Май са тия същите, дето са му сложили картоните в бюрото в частния офис. Изобщо, г-н генерала явно е перманентна жертва на тия мръсници от ДС. Интересно, как др. Костов е останал незасегнат от техните пъклени дела? Нали той беше лидер на ДСБ до преди няколко месеца. Нещо ми намирисва тая история, и то сериозно.

Всички гореизложени факти не биха ме притеснили кой знае колко, ако партията на този безспорно чист и почтен български политик не заявяваше настойчивите си мераци да ме реформира. Хем тъй, сериозно и изотвътре, дето се вика. Като ни подпукат, значи, реформаторски, та ха насам, ха натам, жива душа няма да остане нереформирана. Даже се опасявам, че при тойзи им размах и мераци, изобщо жива душа няма да остане, предвид кадрите, които се канят да се нагърбят със споменатата епохална мисия...

Дето се вика – да пази Бог!




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kerkenez
Категория: Политика
Прочетен: 129231
Постинги: 50
Коментари: 31
Гласове: 80
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031