Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2013 10:07 - СМИРИ СЕ! СМИРИ СЕ! СМИРИ СЕ!
Автор: kerkenez Категория: Политика   
Прочетен: 969 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 19.09.2013 10:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Alexander Aleksiev

Веднага щом узнахме, че гост в студиото на предаването “Лице в лице” ще бъде емблематичната фигура на ДСБ, фамозният д-р Николай Михайлов, гу
зно полегнахме на психо-аналитичното диванче и се приготвихме докторът да разкости и нас, и политическия сезон както само той може.
За най-голямо и наше, и на водещите учудване, вместо да ни отпочне веднага, със зле прикривано интелектуално високомерие докторът започна да ни обяснява кои са Света София и дъщерите й, пък и че името на столицата ни било свързано с тях. Издекламира цяла просветителска лекция - но пропусна да ни каже кой е авторът на лекцията! Това намирисва на плагиатство, докторе! 
А автор е ненатрапчивият интелектуалец и истински богослов, задълбоченият изследовател на историята на София г-н Георги Тодоров. Още преди 15 години, през 1998, той писа неведнъж по този въпрос и във вестник “Култура”, и на кмета Софиянски, като се опитваше да убеди комисията по обявения конкурс за статуя, олицетворяваща града ни, да не приема проекта на Георги Чапкънов, който представя Света София като едрогърда колхозничка. Напразно ги убеждаваше, че е недопустимо една християнска светица да бъде изобразявана по толкова езически начин... но не успя. Колхозничката, напълно объркала епохи и символи - с лавров венец в едната ръка и бухал, кацнал на другата, днес се извисява на мястото на паметника на Ленин. 

Но да оставим историята настрана и да се върнем към съвремието. 
В реч, изпъстрена с подкашлювания и интелектуални подсмърчания, все по-трудно прикривайки погнусата си от всички и всичко на този свят, д-р Михайлов се зае да ни обяснява протеста, в който участвал и той. 
Ха! Ама какво търсите там, д-р Михайлов, нали протестът е граждански, а не партиен? Не ви е мястото там, вие сте едно от емблематичните лица на ДСБ! 
Изведнъж се сетихме обаче, че Радан Кънев и Лукарски също били чести посетители. Никой ли досега не ги е забелязал, та да вдигне шум и да ги изгони?! Маскирани ли ходят? Или са толкова “известни”, че никой не ги разпознава? Знаем за ревността на гражданите някоя партия да не им яхне протеста, а да допуснат толкова видни фигури да се внедрят между тях? Пък допуснаха и Радан Кънев да си прави партиен диспут по време на протест... Лошо, граждани, лошо... къде ви е бдителността? Или се смирихте?
Но г-н д-р Михайлов се погрижи да ни успокои. Той не бил там за някакъв си долен политически реваншизъм, или защото искал партията му да влезе отново в парламента, моля ви се, не се поддавайте на подобни помисли! Цялата работа била в неговата двойственост! Политическата си принадлежност той оставял в къщи под кревата и се явявал на площада голичък, наметнат само с гражданската си битийност! Сигурно също така - съблечени от партийната си принадлежност, се явяват пред гражданството и другите партийни лидери, затова никой не реагира на присъствието им там. Но... докторът вече не ходел на протестите, бил се погнусил и от тях... 
“Въоръжен със своя поразяващ словоред”, ни обясни тази трагедия така: 
“ГЕРБ се настани (в протеста) с организаторско намерение”, което е “грубо посегателство, съизмеримо със случая Пеевски”. 
Какво ли щеше да избълва докторът, ако Цветанов и Борисов ходеха всеки ден на протеста като него, Радан Кънев и Божидар Лукарски? Какви ли змии и гущери щяха да изпълзят от устата му, ако герберите бяха седнали на маса насред протеста да обясняват политиката си в продължение на един час?
Според него лидерите на политическата партия, пострадала тежко от активното мероприятие на комунистите, нямат никакво право да протестират. А само те - богопомазаната с “двойственост” троица Николай, Радан и Божидар. 
За д-р Михайлов не съществува всеизвестният факт, че Борисов и Цветанов се появиха на площада едва след публично отправените към тях апели от протестиращите, както и след посещение в централата на ГЕРБ с молба за помощ и подкрепа специално за 4 септември. И това доказва, че не са имали никакво намерение да го организират, приватизират, партизират или яхат.
А протестът сам си разпозна ездача. И публиката от трибуните го разпозна. 
Той не е двойствен и се казва Бойко Борисов.

Ние, протестиращите, си знаем, че сме низши и недвойствени, та се смирихме.
Смирете се и вие, “реформатори”! Или двойствеността ви пречи????







Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kerkenez
Категория: Политика
Прочетен: 129255
Постинги: 50
Коментари: 31
Гласове: 80
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031