Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2013 12:32 - РИПАЙ, ШОПЕ, ПАК КОМУНИЗИН ИДЕ ДА ТЕ ГАЗИ
Автор: kerkenez Категория: Политика   
Прочетен: 1115 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Alexander Aleksiev

Под заглавие “Новата сила вдясно”, на 19.9.2013 г. предаването
“Лице в лице” ни представи Радан Кънев, който пък ни представи най-голямата заплаха за политическата класа в България.

Олеле! Дръж се, политическа класо! Ей-сегинка ще ти разкажат играта!

В битието си на председател на политическата партия ДСБ, поради което безспорно принадлежи към политическата класа, Кънев ни разказа за Реформаторския блок, който още не съществува, но бил новата сила вдясно. Нямало и нужда да съществува, защото ей така както не съществува, вече бил най-голямата заплаха за политическата класа, което доказвали атаките срещу него. А в Европата много отдавна съществували неща, дето не съществуват, и ний пак сме били закъснели!

Напрау залепнахме за талавизора! Представителите на политическата класа тръгнаха да се самоунищожават!

Водещите, нали са си тъпички и не разбират от таквизи нови неща, зеха да питат кого точно да поканят, та да им обясни тая ваджишка европейска пущина. Тогава Раданчо заяви, че тоя Реформаторски блок нямал “необходимост” и от представители. 

Значи той ни представя нещо, на което не е представител! Паднахме под талавизора! 
Там, долу, изведнъжка се сетихме за протеста, който също имаше някакви представители, които обаче не бяха негови представители, а изказваха само личните си мнения. После пак се съсредоточихме...

Опитвайки се безуспешно да имитира д-р Николай Михайлов, гостът ни поучи колко важно нещо е това моралът, без който нямало свобода, а без свобода пък нямало пари! Т’ва не го казвал той, а го бил научил лично от много отговорно място, та го споделя и с нас.
В продължението на речта му, колкото и да се пънехме, все се обърквахме кога говори за РБ и кога за ДСБ, ама така са те ентелегентите – двойствеността им ги прави много сложни за разбиране и е крайно време ние като матриял да разберем, че Е РЕДНО нищо да не разбираме. Схванахме само, че РБ били хоризонтална, а не вертикална структура като комунистическите партии, с които сме си били свикнали като едни абсолютни простаци и точно това му било прогресивното. 
И докато изграждали структурите си в страната – пак не разбрахме чии структури - те вземали много лесно решения, макар и да не било много лесно, защото действат като папския конклав – затваряли се по триесе-четириесе души и не излизали от залата, докато не вземат решението. Пари не им трябвали, защото карали само на вода и заплащане на залата, в която вземали решенията, дето не е ясно чии решения са – на блока, на ДСБ, или на гражданския му съвет, дето ги обединявал и без него нямало да има РБ? Но пак в това било прогресивното – щели да имат политически идеи, да си слагат белите ризи и да тръгват на бой в политиката.

Я, на земята се мислело много по-добре, бе! И тия се правят на мрежа като протестната, дето похаби физическата енергия на хората, без да постигне нищо. Явно е дошъл ред на интелектуалната енергия - и тя да бъде похабена из дупките на мрежата!

Сега вече сме напълно сигурни, че ни обгазяват с бели пушеци. А прогресивното е, че вече не са черни.

Тук ще трябва да кажем на големия юрист Раданчо, дето обвинява други, че не били чели Конституцията, че всичките му гениални нови идеи за граждански формации, дето щели управляват политиката, без да са политически, са противоконституционни: 
“Чл. 12. (1) Сдруженията на гражданите служат за задоволяване и защита на техните интереси.
(2) Сдруженията на гражданите, включително синдикалните, не могат да си поставят политически цели и да извършват политическа дейност, присъщи само на политическите партии.”
И да спре да се излага, като ни съобщава с надменен вид, че Ангела Меркел не била председател на ХДС -
Ангела Меркел Е председател на ХДС!
На наглия призив - който храни някакви съмнения към тях, да им видел биографиите – направихме го, Раданчо. Още при първите съмнения изтичахме за биографични осведомления и намерихме доказателства за основанията си да се съмняваме защо са ви обхванали толкова много смислови недоразумения.

Поне ти си детенце от кошарката на БКП – а това ни стига, за да си обясним всички просташки алабализми, с които ни заливате напоследък! 




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kerkenez
Категория: Политика
Прочетен: 130734
Постинги: 50
Коментари: 31
Гласове: 80
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930