Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.10.2013 19:19 - Тефтеролоботомия
Автор: kerkenez Категория: Политика   
Прочетен: 961 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Цяла седмица Народното събрание се занимава с освобождаването на един шеф на комисия, като поводът за това е ЛИЧНИЯТ му бележник, който прерасна в нарицателното „Тефтерът на Златанов“. Един тефтер, озовал се в ръцете на българската прокуратура, при обиск в офиса на служителя, и оказал се заместител на цялото българско законодателство, воглаве с Конституцията. Според този, уж най-висш закон, на който дори родните магистрати гледат със завидно пренебрежение (съдейки по двете знакови решения на Конституционния съд – за касирането на изборите и за статута на Делян Пеевски) и по специално съгласно член 32 и 34, родната прокуратура, а покрай нея и журналисти, и депутати, са нарушили грубо основния закон на страната. Нека разгледаме тези два члена и да поразсъждаваме над възможните хипотези, произтичащи от тях в казуса Златанов.

Чл. 32. 
(1) Личният живот на гражданите е неприкосновен. Всеки има право на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния му живот и срещу посегателство върху неговата чест, достойнство и добро име.
(2) ...

Чл. 34. 
(1) Свободата и тайната на кореспонденцията и на другите съобщения са неприкосновени.
(2) Изключения от това правило се допускат само с разрешение на съдебната власт, когато това се налага за разкриване или предотвратяване на тежки престъпления.

Намесвам чл.32 само доколкото касае честта, достойнството и доброто име, които според Конституцията следва да са неприкосновени, освен ако не сме нарушили някой закон. Тъй, ама нарушен закон от Златанов към момента няма. Или, ако трябва да използваме езика на родните магистрати отпреди няколко години, когато Дянков искаше да не си раздават бонуси – може да е неморално, ама не е незаконно. И се фръцнаха с по едни 5-6, че някои и десет и нагоре хилядарки, като премиални за Коледа. Дето се вика, да са живи и здрави хората, да си ги харчат. 
Основният проблем се поражда от следващия член – 34-ти, от който произтичат две възможни хипотези:
1. Златанов е нарушил закона, в който случай Конституцията допуска да му се изземе ЛИЧНИЯ бележник, като доказателство по евентуално дело и да се пази в МВР или прокуратурата, както се постъпва с всички веществени доказателства. В този случай пресконференцията в деня на изземването на бележника, на която бяха прожектирани, цитирани и афиширани текстове от вещественото доказателство, противоречи както на здравия разум, така и на всички общоизвестни практики на държавните обвинители, пазещи в дълбока тайна всички доказателства по дадено досъдебно производство, до започването на делото в съда. Излиза, че в случая прокуратурата е изиграла ролята на махленска клюкарка, доносник и върховен съдебен състав, след като обяви Златанов за виновен и разкри съдържанието на злополучния тефтер.
2. Златанов НЕ Е НАРУШИЛ никой закон, следователно изключението по ал.2 на чл.34 не е налице и съвсем неправомерно българската прокуратура изземва ЛИЧНИЯ бележник на Златанов и го прави достояние на всички граждани, посредством медиите. С други думи, българските прокурори грубо потъпкват Конституцията на страната. 
Следва поредица от още по-големи абсурди!
На базата на изнесените от прокуратурата данни, без те да са категорично доказани от съответни експертизи и приети от съда, се започна едно типично болшевишко гонение на вещици, на което би завидяла и светата средновековна инквизиция! Първо – водещият юрист на ГЕРБ беше принуден да подаде оставка. Разгеле, намериха и цаката позитановските мафиоти. 

Туй стана преди има – няма три месеца – на 18-ти юли. Оттогава прокуратурата (уж) разследва, депутатството си поваканцува, че и нови заеми си изгласува, и ей на - настъпи времето да се освобождава шефа на агенцията Златанов, пак на базата на този прословут тефтер и на ни един документ, издаден от оглавяваната от него комисия, сочещ го като извършител на нещо незаконно!!! (Ощипете се, да се убедите, че не сънувате – това наистина се случва в България).

На базата пак на този тефтер, вчера депутатите от управляващото мнозинство, от парламентарната трибуна заявиха, че не е достатъчно само отстраняването на Златанов – трябва лидерът на най-голямата партия в България и неговия заместник да се явят в пленарната зала и да си ПРИЗНАЯТ, че те стоят зад инициалите, които лицето Златанов е надраскало в ЛИЧНИЯ си бележник! И това ако не е болшевишка репресия и лов на вещици, здраве му кажи... 
От горните събития, вече сполетели ни като гръм от ясно небе, можем да си направим следните изводи:
1. Не ползвайте тефтери, освен ако не записвате в тях вересии – тия с вересиите Мая Манолова много ги обича и дори ги чете от трибуната на НС, но само когато БСП е в опозиция. Сега и тефтерите с вересии не са на мода и ако сте бакалин, могат да ви спретнат едно дело и да ви конфискуват бакалията, ако сте написали, че СС или ММ са натрупали 16 лева и 30 стотинки борч за салам „Народен“. Тутакси от прокуратурата ще ви обвинят, че набеждавате лидера на партията Сергей Станишев или шефа на Парламента Михаил Миков (а може и замката му – Мая Манолова) в противоречаща на социалистическия морал лакомия. 
2. Не разчитайте, че протоколи, фактури, номенклатури и всякакви подобни документи ще хванат дикиш пред родното правосъдие, ако случайно сте завъдили някакъв тефтер, пък бил той и лексикона ви от гимназията. Ако някоя сантиментална съученичка ви е изрисувала покрита с капчици роса червена роза, ще ви обвинят, че скверните символа на Партията, ако някой съученик се е подписал само с инициалите си, ще ви заподозрат, че участвате във вражески, таен революционен комитет, кроящ пъклени планове да свали Партията от власт, ако сте се сдобили с отпечатък от девича целувка на някоя от страниците, ще ви обвинят в блудство с малолетни. Изобщо, в днешно време тефтерите се явяват едни от най-компрометиращите документи в Родината и всеки, който все още притежава такъв, немедленно трябва да се освободи от него. 
И вярвайте в родното правосъдие, особено в прокуратурата, добила вече неофициалното название „цацаратура“! Дори когато нарушават Конституцията, прокурорите ни пак са прави – ако го правят за да защитят Партията! Ура, другари и другарки, да живее световният пролетариат! Долу дребнобуржоазните предразсъдъци и техните носители – враговете на народа – притежателите на тефтери!



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kerkenez
Категория: Политика
Прочетен: 129255
Постинги: 50
Коментари: 31
Гласове: 80
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031