Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2014 13:02 - Съвременни (ко)МЕДИИ
Автор: kerkenez Категория: Политика   
Прочетен: 1308 Коментари: 1 Гласове:
2



На времето „свободните“ медии работеха в завиден синхрон. Без майтап. Единият ден „Работническо дело“ величаеше развития съветски социализъм и другаря Брежнев (Андропов, Черненко, Горбачов...), и люто заклеймяваше варварския империализъм, докато „Отечествен фронт“ величаеше българския развит социализъм и другаря Живков, като също не пропущаше да заклейми мракобесния западен режим. На следващия ден се сменяха, като понякога грандиозните съветски успехи биваха заменяни с не толкова грандиозните достижения на братска Куба, Източна Германия, Полша, Чехословакия или Унгария. Естествено, частта с оплюването на западния „античовешки режим“ неизменно си оставаше. „Кооперативно село“ пък редовно ни осведомяваше за увеличения млеконадой от новоселектираните породи говеда (тия от политбюро не ги дояха, те бяха на специален режим), за увеличения среден добив от кукуруз на глава от населението и всякакви подобни аграрни постижения, които караха работническия пролетариат и прогресивното селячество да се чувстват горди и удовлетворени от плодовете на социалистическия си труд. 

Рядко в посочените издания се споменаваше за живота на западните държави и всички, без изключение, бяхме дълбоко убедени, че западно германските роби на империализма са обречени да ядат асфалт и мазни машинни части, които капиталистите ги принуждаваха да произвеждат, та да си осигурят благоденствие на техен гръб. Поради туй стотици и даже хиляди западни германци ежедневно дебнеха с жадни погледи около Берлинската стена, и с риск за живота си я прескачаха, за да се доберат до препълнените с пресен зарзават и ухаещи топли кебапчета магазини в източен Берлин. Всички им вЕрвахме, пак без майтап! 

Ама туй беше е-хе-е-е... преди 25 години. Сега нещата са се променили коренно. Имаме стотици вестници и телевизии, няма как да е същото. Днес ситуацията изглежда по следния начин: Ако „Дума“ величае др. Станишев и люто заклеймява „мутрата“ Борисов и ГЕРБ, то „Дневник“ твърдо величае др. Костов и остро се противопоставя на „режима“ на Борисов и ГЕРБ. В-к „Атака“, от своя страна, твърдо застава зад позициите на др. Сидеров и категорично се разграничава от „компрометираните“ Борисов и ГЕРБ. И така, всяка медия си има по един закичен с ореол месия, но неизменно „враговете“ са „демонът“ Борисов и ГЕРБ. 
А понеже прогресивното селячество отдавна се преквалифицира - къде в работнически пролетариат, къде в уличен дистибуториат, но най-паче в бандитски мутротариат и летищен гурбетариат, че даже и направо в емигрантариат, нуждата от официален орган на българското село постепенно отпадна. То и самото село си отпадна де, ама това е друга тема. 

В резултат на настъпилите дълбоки, качествени изменения в медийната среда в България, информираността на населението в годините на демокрацията рязко се повиши. Предвид дългогодишната криза и липсата на финансов ресурс, правителството на П. Орешарски планира да въведе нова, оптимизирана медийна стратегия, прилагайки следните прогресивни и революционни мерки:

1. В-к „Дума“ ще стане единствен вестник в страната;

2. Страниците до средата на вестника ще бъдат разпределяни между партиите (без ГЕРБ) в ежедневен жребий, чрез системата на Българския спортен тотализатор, излъчван пряко по БНТ и БНР и задължително отразяван от др. Волгин или др. Гарелов;

3. Всяка партия, освен ГЕРБ, ще разполага с две страници текст за хвалебствия към своя лидер, на място, определено по процедурата в т.2;

4. Страниците от средата до края ще се използват за остро разкритикуване на тъмното минало на Борисов, апартаментите на Цветанов, подслушванията, Мишо Бирата, Радо шишарката и други знакови фигури от ГЕРБ, станали причина за тежкото положение в страната.

5. Споменаването на следующите имена в публикации е абсолютно запретено (списъкът ще се опреснява ежедневно, срок – постоянен, отговорник – др. Местан):

5.1. Др. Христо Бисеров - във всякакви публикации;

5.2. Др. Ахмед Доган – в публикации с негативен или хумористичен привкус;

5.3. Др. Сергей Станишев – както в т. 5.2.
...

Закуех се!



Гласувай:
2



1. getmans1 - само
08.01.2014 23:37
си спомни „асвалта не се яде“, съжаляваме клошарите ОФИЦИАЛНО а иначе ПРЕЗИРАМЕ и ПСУВАМЕ, трафика по улиците е дело на НЛО като и трафика по границите по празниците, хилядите измамени по телефона с „по хиляди“, задръстените паркинги, безработните, пълните квартални кръчмета, никой не иска да сади картофи, и най-обидените от това АЙТИспециалисти /чий грях са, на Мутрата ли?/ да си гледат агнета, пак той ли?

И въобще да продължавам ли?

Народ ли сме или МЪРША, май че ДА?!

И кой е виновен, ние или те, ДА и ДА?!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kerkenez
Категория: Политика
Прочетен: 130752
Постинги: 50
Коментари: 31
Гласове: 80
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930