Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.01.2014 12:12 - Сюита по Люински, за Мая и кастанети
Автор: kerkenez Категория: Политика   
Прочетен: 3547 Коментари: 4 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Ликуй, народе! Дорде сме се залисвали около коледни и новогодишни софри, и сме попийвали луксозни питиета със скъпи мезета, благодарение на възцарилото се всеобщо благоденствие след идването на власт на тройната коалиция, другарката Манолова, по примера на лицето Пеевски, е преживявала нечуван по своя драматизъм катарзис, съгласно последните опорни точки, спуснати от Моника Люински. Пардон, тази май беше друга Моника, нашата се именуваше Йосифова. Не че има голяма разлика, и двете са си общоизвестни свиркаджийки. 
Ама сега си говорим за катарзиса на Мая. Сутринта, в ефира на Нова телевизия, др. Манолова най-неочаквано и шокиращо за всички заяви, че Партията не можела да излиза със становище по скандала със Сидеров, понеже той бил от друга партия, а другарете нивга и по никакъв повод не си позволявали да се месят във вътрешните, така да се каже, дела на други политически сили. Ти да видиш! Великите водещи Анка и Викторчо бяха толкова зашеметени от тайзи внезапна декларация, че изгубиха ума и дума, и пак започнаха да пелтечат нещо за ГЕРБ, дори за малко да припишат, съвсем извън опорните точки, маиния катарзис на Бойко Борисов. Нейсе, осефериха се и поне туй ни спестиха. Обаче в залисията, съвсем забравиха да попитат другарката Манолова, поради что Партията може да се меси във вътрешните дела на ГЕРБ и да иска оставки на лягане и на ставане, а когато става дума за коалиционния партньор „Атака“, туй противоречи на техните принципи? Хайде, дорде ГЕРБ бяха на власт, се траеше – искаха оставките на Борисов, Цветанов, филанкишиев – от постовете им на министри. Ама подир оставката на правителството, червените другари хептен му опущиха края и доколкото пазя спомени, само оставката на чистачката в офиса на ГЕРБ не са поискали. За капак, червената цацаратура се развихри из медиите и започна да развява едни тефтери, с едни инициали, заваляха едни мераци за оставки към ръководството на ГЕРБ, та чак аз се предозирах. И за малко да изпадна в специфичната за ореховите министри интровертност на духа. Още не съм се отърсил от този кошмар! Я си представете, ако се окаже, че нейде из тефтерите на Златанов има и инициали СС... Току виж др. Станишев или др. Манолова поискали и моята оставка, за потрес на целокупния мениджмънт на компанията. 
От интервюто с другарката Манолова се изясни още, че свидетелските показания на граждани, на пребит полицай и дори на културен аташе на уважавана, водеща европейска демокрация като Франция, и лула тютюн не чинят за другарите от столетницата, ако преди туй някое червено ченге не е натракало надлежен списък, не го е пуснало в пощата на мафиотския бос Станишев и последният не е уведомил пред всички медии главния прокурор, че в държавата се върши нещо нередно. Щото нали така скалъпиха едно от обвиненията на Цветан Цветанов? И гръмко му искаха оставката като зам. председател на ГЕРБ – и по време на предизборната кампания, и след изборите, и до ден днешен - все си искат. В резултат на това, близо 25 години след началото на „прехода“, България се сдоби и с „ОНЯ СПИСЪК“ – секънд едишън. Този път, вместо разузнавачи зад граница, в него фигурират мистериозни имена на „незаконно подслушвани“ от МВР, разбира се, по разпореждане на Цветанов. Тепърва предстои да видим и цирковете с тази позитановска афера, след фиаското с Костинброд. 
Но всички тези подробности бледнеят, пред ерата на катарзисите в БСП! Следейки отблизо изявите на партийните функционери от новата тройна коалиция, мога да направя съвсем обосновано предположение, че следващата им стъпка ще бъде внасяне на предложение за обявяване на Христо Бисеров за национален герой и издигането на мраморен паметник на същия. Тъй като го обявиха за икона на почтеността в страната, очаквам реабилитацията на др. Бисеров да се състои дори без задължителния и особено модерен в днешно време катарзис. С което епохата на резките морални преходи в редовете на управляващите ще получи своя естествен завършек. За опуленото в недоумение целокупно народонаселение, остава да чете Фройд. Зигмунд. И да продължава да "рупа...



Гласувай:
13



1. favn56 - Какво да правиш,
08.01.2014 13:35
то по гората не ходи...
цитирай
2. hoho22hoho22 - ??
09.01.2014 11:43
Що за птица си ти?
цитирай
3. blondinkas4uk09 - Tъй като срещам непрекъснато хора,
09.01.2014 12:12
които повтарят: "Не ми пука, аз нали съм си добре", "Е*ал съм им майката на политиците", "Всички са такива, затова нека тия си стоят на власт, 'щото и следващите ще са същите", мисля че тенденцията описаните от теб персони и подобни на тях да продължават да ни третират като тотално малоумни спокойно ще си продължи.
цитирай
4. анонимен - Сравнявайки и анализирайки обе...
12.01.2014 12:38
Сравнявайки и анализирайки обективно поведението на подобни политически "субекти" преди и след самопризнанието за изживян "катарзис", а в случая с небезизвестната "страстна хубавица", оставам с обосновано съмнение, че същата е изживяла без да усети просто най-обикновен, но разтърсил я физиологически оргазъм. Но заради особеностите на темперамента й, тя го е сбъркала с катарзис, който също е силно психоемоционално преживяване, но на съвсем друга основа и с други последици.

Според мен, подобни "катарзиси" са си чиста проба проява на /не/осъзната политическа проституция и понеже се срамувам от рождение да изговарям "мръсни думички", оставям на всеки по своему да обозначи професията на "политици" свързани с подобна "дейност".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kerkenez
Категория: Политика
Прочетен: 130677
Постинги: 50
Коментари: 31
Гласове: 80
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930