Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.02.2014 22:40 - Поради что БСП е вредна и неминуемо ще изчезне?
Автор: kerkenez Категория: Политика   
Прочетен: 1801 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 04.02.2014 22:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Държавата върви на зле. Вече близо 70 години. След 7 месеца и 5 дни ще „отпразнуваме“ 70 години комунистически и пост-комунистически тероризъм по нашите земи. В двата мандата, когато се направиха опити за премахване на комунистическата окупация – 1997-2001 и 2009-2013 – правителствата бяха демонизирани, оплюти, свалени, обругани, омаскарени... туй е специалност на другарите, на това поле никой не може да им се опре. Тук няма да се спирам на това – говорено е и още ще се говори. Тук искам на друго да се спра – защо управлението на БСП (ДПС, Атака, ДСБ, РБ ...) е вредно и води към дъното.      
  Говоря само за БСП, подразбирайте и останалите, без ГЕРБ! А защо без ГЕРБ е ясно – погледнете им управлението и сами ще си отговорите.      Хващаме една троица – не съвсем света, даже напротив, а просто - средно статистическа.    
Работник – бизнесмен – политик. От червената боя. 
          Работещите леви по подразбиране са ниско образовани, мързеливи, некадърни и недоволни. Те също така са нагли, тъй като живеят с непоколебимото убеждение, че са ощетени, че всеки, който има повече от тях, ги е обрал и това им дава основание да искат „своето“, независимо че то никога не им е принадлежало. Трудно ще ви отговорят на въпроса, какво точно са им обрали, след като цял живот са живели бедно и дето се вика, с трън да завъртиш окло тях, нищо няма да закачиш. Общо взето, разбирането им за „обиране“ е да не ти дадат наготово всичко, което си намислил, че ти се полага. С две думи – утайката на обществото, едно ниво над циганите и атакистите.      
  Левите „бизнесмени“ са един от най-ярките примери за илюстриране на понятието „оксиморон“. Идеологията на левите е „свобода, равенство, братство“, нали? Ами хайде тогава забогателите от БСП-то да си раздадат милионите на бедните и страдающите и заедно да ходят да живеят в комуни. Защо искат да ни налагат безумната си, отречена от цял свят идеология? Веднага ще поясня защо - за да ви стане ясно каква е ролята на политиците с „лява“ резба.       
  Червените бизнесмени по правило излизат от недрата на „работническата класа“ – това са необразовани дембели, издигнати по партийна линия, които са получили пари от партията, за да си купят някое парче от държавата. Неизменно комунистите издигат в йерархията най-безскрупулните, простите, ограничените, на които никога няма да хрумне да противоречат на партията. Тези хора нямат и най-малка представа що е то бизнес, конкуренция, добри практики, регламенти... те могат да навикат някой шофьор за това, че е закъснял с камиона, да пратят бияч на някой инженер, ако се е счупила машина в цеха, да направят далавера с някой подобен на тях - да им продаде на половин цена десет тона захар, които другият е успял да промъкне през митницата, и двамата да си поделят печалбата от произведената лимонада. И тук трябва вече да намесим  политиците. Червените.       
  Те са тези, които трябва да осигурят безопасното осъществяване на далаверата на шекерджията, който да влезе в договорка с лимонададжията, и когато и двамата ударят келепира, да бутнат на политика десятъка от тази „бизнес операция“. Тъй правят „бизнес“ другарите.  Политиците им осигуряват мафиотската среда, „бизнесмените“ експлоатират оскотелите си работници, а последните обвиняват дивия, варварски капитализъм, който пречи на господаря им да си купи още едно БМВ, и като се напие, дорде го полива, да им бутне 200 кинта аванта за туй, че е изнасилил щерка им.       
Туй е в щрихи червената тройка. После, кога другарите спечелят изборите, хващат за ушите един такъв лимонададжия и го слагат шеф на европейските фондове. Примерно. Говедото мучи из кабинета, фучи, дуе се, но за пет пари работа не може да свърши. Да се чуе с европейски чиновник – абсурд – на какъв език да си говори? А какво да му каже? Ония в Брюксел само някакви огромни папки фабрикуват, с директиви, регламенти, правила – де ще ти ги чете тия фермани новият министър? А кой ще се грижи за лимонадената му фабрика? Ами ако оня мръсник, шекерджията де, междувременно свари да влезе в комбина с мармалададжията от съседния град и му резне евтината захар? Мани, остави се. 
     
  За щастие, червените „бизнесмени“ лека-полека изчезват. Благодарение на Борисов, който пусна Лидъл, Кауфланд, МОЛ-овете – създаде се конкуренция. А червен бизнесмен вирее само в среда на дефицити – нали именно затова ни ги създаваха 45 години. Няма шекер – търсиш връзки да си направиш компоти, няма обувки – пак връзки, да обуеш щерката, че срамота да иде с калеврите на баба си на бала. Даже клетият Гергов прошъпна под сурдинка на Диков – как тъй щял да отмъкне някакво апетитно парче по морето, нали го дебнели.       
  Та да обобщим, че много се разпрострях – червената мафия загива, защото нейните политически покровители не могат да осигурят мафиотската среда, в която тя може да вирее. Свидетели сме на началния процес. Великите политолози да го описват по-добре, че аз нямам време. Обикновените инженери трябва да се занимаваме с делата си технически, не да вършим тяхната работа. Аз само давам „опорни точки“ за мислене.       
  В заключение – не само за събудената обществена енергия има огромна заслуга управлението на ГЕРБ и Борисов. Има огромно значение и за навлизането на реална конкуренция на родния пазар. И за да не ме обвините, че робувам на битовизъм, споменавайки само хранителните вериги, ще ви прошъпна на уше – че то освен сиренье и кренвирши с пера и свински кожи, ние вече друго не произвеждаме – благодарение на др. Костов. Какво друго да ни конкурират?   
А останете си със здраве и мислете. Че малко останаха мислещите, а кога хептен изчезнат, изчезва и кока-колата. Оставате на лимонадата от шекер с неплатено мито. И със Станишев и Гергов. Като се замислим, че единият е политик, а другият – бизнесмен, сами преценете, коя роля остава за вас. 


Тагове:   бсп,   мафия,   вреда,   бизнес,   ГЕРБ,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kerkenez
Категория: Политика
Прочетен: 130749
Постинги: 50
Коментари: 31
Гласове: 80
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930