Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2014 14:10 - Quo vadis demokrasi дилижанс
Автор: kerkenez Категория: Политика   
Прочетен: 1557 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Откак го цаниха за говорител на новия проект на Държавна сигурност - т. нар. реформаторския блок - наш Раданчо изгуби ума и дума. Ако преди туй нелепите му изцепки и нескончаем, псевдополитически брътвеж заливаха студията и пълнеха вестникарските колони, то днес, вече официално коронясан за баш глашатай на революционните идеи на блока, др. Кънев изпадна в томително мълчание, а делата реформаторски започнаха да се осъществяват в пълен конфиденс (по министър Мариана Георгиева).  След като за предишните шест месеца другарите реформатори свариха да изработят цели шест опорни точки, коя от коя по-лозунгаджийска и коя от коя по-неосъществима в настоящата политическа конюнктура, днес симпатизирующите на блока - предимно комунистическа псевдоинтелигенция със съмнителен морал и подозрително клонящи накъмто червеното ценности - са в трепетно очакване на следващите епохални дела на своите избраници. 
Подир вчерашния мълчалив отказ на другарите реформатори, да уважат националната конференция на ГЕРБ, щедро обсирайки (за пореден път) тъй жадуваните от тях европейски пътеки и демонстрирайки неуважение към председателя на групата на ЕНП в Европарламента, днес поддръжниците на реформаторския бардак са заети да фъргат боб, дали пък др. Пръмова няма да цъфне в целия си блясък на някой от следващите конгреси на БСП и да отърка изметнатата си мандибула в увисналите бузи на др. Ханес Свобода? Ами той пък, дали няма да се дистанцира и да вземе да не се яви? 
Изобщо, европейските посоки, в които реформаторите уж щели да ни водят, започват да изглеждат все по-хипотетични, да не кажа направо химерични и утопични. На фона на динамичните събития в страната и все по-изострящата се, вече очевидно предизборна полемика, мълчанието на реформаторския блок буди сериозно недоумение и съвсем оправдан скептицизъм за способността на новата патерица на БСП/ДПС изобщо да стъпи на земята. А да издържи тежестта на сгромолясващата се левица, още повече, когато на врата й виси намирисващият на мърша труп на фашизоидната "Атака", е почти толкова вероятно, колкото е вероятно и Костов да оцени правилно някой риск.  И все пак, защо замлъкна говорителят? 



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kerkenez
Категория: Политика
Прочетен: 129239
Постинги: 50
Коментари: 31
Гласове: 80
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031