Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2014 12:01 - Любов ли бе, да я опишеш...
Автор: kerkenez Категория: Политика   
Прочетен: 1688 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 13.01.2014 13:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Вчера се бях хванал да разчепкам едно съботно интервю на Раданчо Къневия в Mediapool. Четох, писах, пак четох, пак писах и още по първите два-три абзаца успях да напиша една страница. Рекох си - туй ще стане цяла повест - "Повест за глупавия човек". Да си съсипя половината неделя, за да изтъквам откровените простотии раданови ми се стори кощунство. Зарязах тази неблагодарна деятелност и се отдадох на по-приятни занимания. Все пак неделята е за почивка, а не за оглупяване с логореята на набедени политици.

Тази сутрин обаче, от екрана на bTV отново лъсна швейковската физиономия на наш Раданча. Види се, преди да поеме на епохалната обиколка из многобройните партийни структури в североизточна България, за която ни уведоми в ефир, др. Кънев е решил да ощастливи драгите зрители със запомнящи се изяви из всички медии, та да не вземат да го забравят, дорде се върне от изнурителната партийна визитация. За всеобща радост, пациентите му не са много. Според официалния сайт на ДСБ, партията има структури в следующите градове: Пловдив, Варна, Велико Търново, Русе и Бургас. Скромните ми географски познания сочат, че от изброените по-горе, само Русе и Варна се местонахождат в споменатата североизточна част на страната. Нормално е когато ще посещаваш два града*, да ги посочиш конкретно - "ще посетя структурите в Русе и Варна". Обаче къде-къде по-внушително звучи "структурите в североизточна България"... Редовият костомолец тутакси си представя как др. Кънев организира многолюден митинг в центъра на Разград или Шумен, издига от трибуната портрет на др. Костов в естествена големина, а многохилядната тълпа, обзета от екстаз, пада ничком на замръзналия площад с викове на възхвала. Другари костомолци, време е да се посъбудите, че стана икиндия. 

Тъй или иначе, анонсирането на предстоящото турне на пътуващия цирк РъБъ, като да не беше основната причина за раданчовата изява тази сутрин. След като пътьом хвърли две-три плювни, в духа на най-добрите костовитянски традиции, и по доскорошния си партньор Надежда Нейнски, наш Раданчо стигна до същината на въпроса, който днес вълнува целокупният реформаторски бардак - отношението към ГЕРБ и Борисов. 
С обяснимо изумление драгите зрители разбраха, че подир "новия политик" Бареков, сега и лидерът на тъмно сините е изпаднал в любовни терзания и горестни блянове по лидера на ГЕРБ - г-н Борисов. Студиото се изпълни с пърхащи амурчета, купидончета и други хвърчащи и бодящи, митологични твари, а др. Кънев с мечтателно зареян в тавана поглед обяви, че след изразената от Борисов симпатия към бившия президент Първанов, едва започналият и все още неразцъфтял любовен романс между ГЕРБ и РъБъ, ставал невъзможен. 

Издърпах си нова салфетка от кутията, че тази хептен подгизна, и за малко да звънна на работа за да кажа, че няма да ходя днес - до такъв емоционален срив ме доведе внезапното изявление на др. Кънев! Все пак успях да се овладея и вече в офиса реших да погледна отново интервюто на г-н Борисов от вчера. Търсих съвестно и всеотдайно, дами и господа, четох дори между редовете, както ни съветват някои разбиращи от четене хора, но ей богу, не видях ни изразена симпатия към Първанов, ни сигнал за такава към Станишев. Г-н Борисов, като сериозен лидер и безспорен държавник, е изразил своята позиция по важен политически факт - растящото разделение и предстоящото почти сигурно разцепление в най-голямата, поне формално обявила се за лява, партия:

"
Фокус: Г-н Борисов, как ще коментирате информацията за това, че Георги Първанов готви алтернативна листа за евроизборите през май?

Бойко Борисов: Чувствата ми са смесени. От една страна малко съм притеснен в партиен план, защото за първи път в ляво се появява, не мога да го нарека партия, но във всички случаи нов субект, нов субект с някои от най-силните играчи на БСП. Ако трябва да ги сравня – безспорно е, че Първанов беше два мандата държавен глава, два пъти беше преизбиран и беше безспорен лидер на лявото. Ако ги сравня със Сергей Станишев, затова и казах притеснение в партиен план, това действително е един много, много сериозен противник. Станишев дори се уплаши да бъде премиер втори мандат и сложи куклата на конци Пламен Орешарски. Ако трябва да сравня Ивайло Калфин с Кристиан Вигенин или който и да е в БСП, е изключителна класа – и като министър, и като кандидат за президент направи една много успешна кампания. Само за това, че БСП му тежеше като воденичен камък на врата, не успя. В партиен план много сериозно обръщаме внимание на тази формация, защото това ще е един много силен противник за ГЕРБ. А когато е силен противник за ГЕРБ, другите дори нямат шанс да им е противник. 
"

С горното искам да уведомя др. Кънев, че освен новоизлюпените "политически лидерчета" като него, Лукарски, Бареков и десетки подобни на тях, в България има и истински лидери и държавници като г-н Борисов, за които политиката е много повече от това, да пощипваш кльощавия задник на комунистическата несретница Кунева и да се превръщаш в безгласна патерица на БСП. Ако за др. Кънев анализът на случващото се в лагера на политическия опонент изглежда като лековат флирт, то той е обречен да остане на махленското ниво, което трайно заема и сега. А с махленско ниво на политическа култура, др. Кънев, само някоя махала може да се излъже да гласува за вас. Ерго, заявката ви за парламентарно представителство е почти толкова изпълнима, колкото е възможно и любовните ви домогвания до г-н Борисов да срещнат взаимност. 

__________________________________
*  Подир сигнал от приятел във фейсбук се установи, че структурите били цели 20! Извинявам се за неволното подвеждане на читателите, както и на др. Кънев, че тъй подцених електоралната му база. В същото време не мога да не изразя огромното си съжаление, че нивото на политическо невежество в България все още е застрашително високо.



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kerkenez
Категория: Политика
Прочетен: 129237
Постинги: 50
Коментари: 31
Гласове: 80
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031