Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.02.2014 11:54 - Не на мене...
Автор: kerkenez Категория: Политика   
Прочетен: 1802 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В разговор с познати от Свищов, по повод напускането на местния депутат от ГЕРБ Георги Марков преди време, стана дума за "лошия Цветанов", по чието настояване местната структура трябвало да предложи и гласува смяната на предишния, много кадърен депутат от ГЕРБ, с нискочелото недоразумение Марков, в чиято тъпота всички се убедихме от телевизионните репортажи. Въпросният имбецил бил протеже на отявления местен феодал Величко Адамов - несменяем от години шеф на свищовската икономическа академия "Д. А. Ценов", който коли и беси из региона. 
Това като предистория. Като част от същинската история - местни "величия", набутали се в тамошната структура на ГЕРБ за келепирец, ходят между редовите членове на ГЕРБ и им шъпнат на ушенце, че трябвало да гласуват за "новия", щото бил "човек на Цветанов". Познатите ми били отвратени от партийните функционери, които по нищо не се различават от тези на БСП, СДС или която си изберете друга партия, които чакат "да им спуснат отгоре" правилния човек, понеже самите те са глупави и не могат да мислят. Познатите ми категорично отказали да гласуват за обсъждания олигофрен, но вече "подкованата" членска маса, естествено, надделяла и ей ти го наш Жорко мамин - кривоуст илитерат с висящи дела и купища далавери зад гърба си, като роден депутатин. Ама досущ като по Алеко бе, сякаш не сме мръднали от порядките на деветнадесетото столетие. А сме ли?
Тук въпросът изобщо не е дали някой си бил човек на зам. шефа на партията или не. Що трябва да ми пука от това? За мен трябва да е важно моето собствено мнение за съответния човек, изградено на базата на информация за него в града, в който живея. Ако е замесен в далавери, ако е показал, че не може да му се вярва, не Цветанов, не Борисов, ами и Барозу ако ще да ми го е "спуснал", пак няма да гласувам за него. Ако робуваме на комунистическия манталитет, как ще я градим тая демокрация бе, дами и господа?
А сега и най-същественото - как можем да се преборим с това, което наричаме "статукво"? Аз бих го нарекъл - заварено положение. То си е така от соца още - разочарованите от БКП станаха членове на СДС по места, след това се разроиха по нови партии и партийки, но като цяло мат"ряла и манталитета не са мръднали и на йота. Всеки чака да му "спуснат", любимото му упражнение е да угоди на съответния вожд, че да извлече някаква лична облага заради послушание и овчедушие. Но вече се появи и нов фактор - местният "феодалитет" - това са шефовете на фирми и организации, гравитиращи около някоя партия. Ако чисто хипотетично приемем, че Величко Адамов "държи" гласовете на 5 000 избиратели - преподаватели, студенти, местни бизнесмени, шефове на учреждения и персоналът им - и същият Адамов е твърд симпатизант на БСП, то ГЕРБ никога не може да пробие там, с почтени или непочтени средства. Когато обаче въпросният човек не е явно и тясно партийно обвързан, начинът да получиш подкрепата му е ТВЪРДО НЕПОЧТЕН. Щото самият той си е продажно копеленце, щом може да "държи" 5000 или повече вота като бащиния. 
И ето ви сега въпросчето за домашно - как може да се пробие подобна порочна, мръсна, вулгарна и най-лошото - работеща срещу хората система, с помощта на почтени, демократични средства? Сиреч, Цветанов казва на наш Величка - "абе тъй и тъй, ние ще ви водим към светлото европейско бъдеще, та вземи да ни подкрепиш"? Дали въпросният Величко няма да каже - нямате проблем, издигнете ми тоя и тоя за депутат, гарантирайте ми това и това парче от бизнеса и аз ви оигурявам 5 000 гласа? Май си става баш така, а? И тогава ГЕРБ или която и да било друга партия няма голям избор - или се съгласява да играе мръснишката игра на БСП, или губи изборите в съответния град и бетонира статуквото. Ще ми е любопитно да споделите вашето виждане - как се разбива този вид порочни практики? Аз ще ви обясня как - НИКАК. Единственият шанс е "мат"ряла" да поумнее и да започне да се държи като гражданин, а не като комунистически боклук. Обаче именно това не се получава. И казвате, политиците били виновни, а ние сме цвекье за мирисанье? Я не на мене тия!



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kerkenez
Категория: Политика
Прочетен: 130821
Постинги: 50
Коментари: 31
Гласове: 80
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930